Як зробити дистанційне навчання ефективним: корисні поради вчителям.

Як зробити дистанційне навчання ефективним

Прийом і перевірка письмових робіт

На початку карантину вчителів "загрузли" у безлічі повідомлень, письмових завдань, листів від батьків та учнів із численними запитаннями тощо. І це необхідно впорядкувати. Наприклад, якщо у вашій школі немає єдиної електронної системи чи корпоративної пошти, то створіть свою. Так буде простіше. І обов’язково відмовтеся від використання месенджерів, бо ви отримуватимете сповіщення цілодобово.

Скажіть учням про цю електронну адресу та приймайте всі завдання через пошту. До того ж, у системі Gmail можна надсилати листи одразу групам, а не кожній людині окремо. І нехай діти відповідають на це завдання, а не створюють окремий лист. Так, учитель зможе побачити всі твори і жоден не загубиться.


Дистанційне навчання у школі може бути ефективним / Фото Голос

Або якщо завдання потребує фідбеку від учителя, то запропонуйте учням робити це завдання в Google-документі й надавати вам доступ на редагування. Так зможете виділяти помилки й залишати до робіт коментарі.

Регулярність виставлення оцінок

Вчителям не потрібно виставляти бали всім за кожний урок. Краще пам’ятати про реальну картину: вмотивовані й відповідальні учні й так самостійно будуть опрацьовувати весь матеріал, а за потреби звертатимуться до вчителя по допомогу, натомість мотивовані лише оцінкою учні намагатимуться підняти бал за рахунок "наґуґлених" відповідей. Тому виставляйте оцінки через урок-два або навіть рідше, бо головне тут – результат.

Форми обов’язкових завдань

Як забезпечити результат та привчити учнів чесно виконувати завдання? Вчителька рекомендує максимально зменшити кількість тестів, бо вони слабко відображають знання матеріалу. І школярам краще аргументувати свою думку і говорити.

Дійсно ефективною є робота дітей на онлайн-уроках у режимі реального часу. Можна залучити до процесу максимальну кількість учнів. Ставте питання, викликайте кожного, пропонуйте написати короткі відповіді у чат тощо. Діти повинні активно працювати під час уроку.



 

Коментарі